Zijn jouw medewerkers weerbaar tegen phishing?
Phishing-aanvallen worden steeds slimmer waarbij ze proberen mensen in de val te lokken door hen te laten klikken op nep-e-mails of websites.
Als een van je medewerkers hierin trapt, kunnen hackers belangrijke informatie stelen, zoals wachtwoorden of bankgegevens. Dit kan leiden tot grote problemen, zoals geld verliezen of belangrijke gegevens die op straat komen te liggen.
Laat je medewerkers dus niet ten prooi vallen aan phishing. Test hun weerbaarheid met gesimuleerde phishing-aanvallen en leer hen om echte bedreigingen snel te herkennen en correct te melden.
Waarom een phishing simulatie, of de gevaren van onvoorbereid zijn
Als je niet goed voorbereid bent op phishing, kan één klik op een nep-e-mail grote problemen veroorzaken. Medewerkers kunnen per ongeluk vertrouwelijke informatie zoals wachtwoorden of klantgegevens prijsgeven.
Dit gebeurt vaker dan je denkt, omdat phishing-e-mails er vaak heel echt uitzien. Als zoiets gebeurt, kun je niet alleen geld verliezen, maar ook het vertrouwen van je klanten en je team.
Ze moeten erop kunnen rekenen dat hun gegevens veilig zijn, en dat vertrouwen is moeilijk terug te winnen als het eenmaal beschadigd is.
Wist je dat ongeveer 90% van de succesvolle cyberaanvallen begint met een phishing-e-mail?
Phishing is een van de meest voorkomende cyberdreigingen waarmee bedrijven wereldwijd worden geconfronteerd. Ook Belgische kleine en middelgrote bedrijven (KMO’s) vallen steeds vaker ten prooi.
Phishingaanvallen zijn geraffineerder dan ooit tevoren en kunnen desastreuze gevolgen hebben voor je bedrijf, denk maar aan de imagoschade en de financiële kater die het kan opleveren. Het is daarom enorm belangrijk dat jouw team weet hoe ze phishing (e-mails) kunnen herkennen en voorkomen.
Voorkomen is nog altijd beter dan genezen
Door een hyperrealistische phishing-simulatie op te zetten en naar je collega’s te sturen, zorg je voor een nulmeting van de weerbaarheid van je bedrijf tegen phishing.
Daarnaast is deze simulatie ook een bewustwordingsmoment voor je medewerkers, waardoor er meer kennis en awareness ontstaat rond phishing.
Een gewaarschuwd man is er namelijk twee waard. Zo luidt het gezegde toch.
Hoe werkt een phishing simulatie van Cyberplan?
We bootsen een phishing-aanval zo realistisch mogelijk na.
Je medewerkers ontvangen een veilige phishing mail in hun inbox met een link of verzoek om contactgegevens door te geven.
Als er op een link wordt geklikt of gegevens worden ingevuld, worden ze doorverwezen naar een pagina met tips en advies over hoe ze phishing kunnen herkennen.
Naast een nulmeting van de weerbaarheid van je bedrijf tegen phishing, is deze simulatie ook een bewustwordingsmoment voor je medewerkers.
Beveilig je organisatie met phishing awareness
Veelgestelde vragen over onze phishing testen
Wat is een phishing simulatie?
Een phishing simulatie is een test om te zien of medewerkers in staat zijn phishing-e-mails te herkennen. Het houdt in dat nep-phishing mails worden verzonden die lijken op echte, zoals een e-mail van Microsoft, om het kennisniveau van je team te meten.
Deze simulaties zijn moeilijk te onderscheiden van echte e-mails en worden periodiek verstuurd. Ze bieden inzicht in hoe medewerkers omgaan met verdachte e-mails en helpen de informatiebeveiliging van een bedrijf te verbeteren.
Ook kan het helpen bij het behalen van certificeringen zoals BIO, ISAE, DigiD, of ISO27001.
Wat gebeurt er als je gephisht bent?
Tijdens het versturen van een phishing simulatie komt het vaak voor dat er één medewerker op een mail klikt en vervolgens ook inlogt met zijn credentials. Deze data wordt natuurlijk niet opgeslagen, het platform slaat de velden die kunnen worden ingevuld niet op. Dus mocht je in een phishing simulatie zijn getrapt geen zorgen niemand heeft je inloggegevens.
Ik ben gephisht door een phishing simulatie heeft dit consequenties?
Gelukkig was het een simulatie en niet een echte phishing email, want dan had het zeker consequenties. In dit geval is jouw klik en het feit dat je gephisht bent opgenomen in de statistieken.
Deze statistieken zijn op organisatie en afdelingsniveau, dus niet op persoonlijk niveau. Wellicht is het wel verstandig om onze awareness trainingen (nogmaals) te volgen, hiermee vergroot de kans om deze situatie in de toekomst te voorkomen.
Hier staat Cyberplan voor
We leggen alles uit in mensentaal, zodat ook mensen zonder technische achtergrond alles begrijpen.
We willen geen roet in het eten van je IT-partner gooien, maar werken net samen om jouw beveiliging op punt te zetten.
Onze expertise is 100% cybersecurity. Ons team van ethical hackers bestaat uit getrainde professionals met internationale certificaten.
We kennen de uitdagingen van de Vlaamse kmo. Onze budgetten zijn op maat van de kmo. Je geniet daarbij van 45% korting via de kmo-portefeuille.
Ook na een audit of test blijven wij beschikbaar als contactpersoon. Bij een mogelijke cyberaanval schieten we je snel te hulp.
Ons werk gebeurt volledig op de achtergrond. Onze hackers zullen je niet onnodig storen, je zal er amper iets van merken.
Wat zeggen onze klanten?
Als je wil zorgen dat je bedrijf en je data veilig is, dan heb je de ethical hackers van Cyberplan nodig. Door hun weten we eindelijk waar de gaten in onze infrastructuur zitten. Alles was heel duidelijk. Nu kunnen we eindelijk de juiste prioriteiten stellen.
We wouden weten wat onze zwakke plekken zijn en waar we moesten optimaliseren. Ondanks dat we een kleine kmo zijn, zijn we ons wel bewust van het risico. Cyberplan gaf ons een mooi overzicht van de kritische punten.
Waarom kiezen Vlaamse kmo's voor Cyberplan
We leggen niet alleen de kwetsbaarheden in organisaties bloot, maar leggen ze ook duidelijk uit in mensentaal. Zo kan iedereen in het bedrijf meehelpen – ongeacht de IT-achtergrond – om de hackers buiten te houden.
- Team van 22 cybersecurity experts en ethical hackers
- 7 jaar ervaring
- 134 klanten in verschillende sectoren
- Experts over heel Vlaanderen
- Internationale certificaten & opleidingen
We helpen de meest kwetsbare sectoren met cyberbeveiliging
Bespaar tot 45% op je investering via de kmo-portefeuille
Als Vlaamse kmo of beoefenaar van een vrij beroep kan je genieten van een subsidie tot 45% voor opleidingen en adviesdiensten die je helpen met het cybersecurityplan van je bedrijf.
Onze andere cyber security diensten:
Cybersecurity Audits
Met een cybersecurity audit krijg je inzicht in de belangrijkste gaten van je IT-infrastructuur.
Pentesting
Cybersecurity Awareness Opleidingen
Vergroot de kennis en het bewustzijn van cybersecurity risico’s in je team.
Help, ik ben gehackt
Ben je gehackt of heb je een vermoeden? Bel gratis onze noodservice en onze cybersecurity experten geven jou de nodige prioriteit.
Cybersecurity in mensentaal?
Zit je nog met vragen rond je cybersecurity? We begrijpen het. Cybersecurity is onze expertise, daarom niet die van jou. We komen graag bij je langs om het in mensentaal uit te leggen.